Båtsamverkan gör skillnad!

Sedan 2016 är Lysekils Marina delaktiga i Polisens satsning mot båtrelaterade stölder, Båtsamverkan.

Det är en marin variant på grannsamverkan skulle man kunna sammanfatta. Det innebär att alla vi båtägare i hamnen är extra vaksamma, håller koll och varna om vi tycker något sticker ut från det normala i hamnen.
Det kan vara att ta registreringsnummer på bilar som man inte känner igen, observera om någon rör sig på bryggorna som inte ser ut att höra hemma där eller hålla koll på att ens egen båt, men också grannens båt,  ser OK ut.

Någon eller några gånger per säsong sitter vi också vakt (frivilligt) när Polisen samordnar vaktnätter för alla hamnar här på västkusten.

För att vara en del av båtsamverkan så är det väldigt bra att gå med i vår facebook-grupp Båtsamverkan Lysekils Marina (https://www.facebook.com/groups/1704398386514783/  )

Detta är en sluten grupp för båtägare i Lysekils Marina på Basteviksholmarna där vi tipsar varann och där också Polisen kan ta del av det vi lägger ut. Gå med i dag och gör skillnad!

Nattetid patrulleras hamnen av Securitas, men om du som båtägare ser något misstänkt så kan du alltid larma Polisen på 114 14.